Reisetips til Thailand

Jeg flyr med Qatar airlines fra Gardemoen - ettermiddagsflyet kl 15.

Første etappe er på ca 6 timer.

Mellomlander i Qatar ved Doha flyplass. Helt ny og moderne. Beregn litt tid til å gå til neste innsjekk.

Osloflyet er en moderne dreamliner

Oslo-Doha-Bangkok er standard rute. Pass på at du ikke får lengre opphold på flyplassen i Doha enn rundt 2 1/2 timer. Enkelte kampanjer er på mellom 6 - 8 timer. Du kan få sightseeing turer rundt byen (da må man beregne at man er der på dagtid)

Flyplassen er flott med butikker på rekke og rad. Har opplevd endel kø ved security sjekkingen, andre ganger sjekkes man ikke i det hele tatt.

Neste etappe Doha - Bangkok er på 6 timer med det nye gigantiske Boeing A 380. D er natt og greit å sove før du kommer til Suvanbahni flyplassen. Flyplassen er greiere å orientere seg i da di fleste infotavlene er på engelsk.

Du må hente bagasjen her selv om du skal vidre med innenlandsfly. Qatar har begrenset service avtale med feks airasia osv. Du må evt bestille hele reisen for at bagasjen videresendes automatisk feks til Krabi.

Har ca 2 timer på Suvanbahni og må ta meg over til innenlands avdelinga til Bangkok Airways for å fly litt over en time til sør Thailand Ved Krabi flyplass.

Enkel servering på flyet men ok mat.

Qatar er jo overdådig med sin inklusive mat /alkohol.

Flyplassen i krabi er liten men ganske sentral til flere områder.

Jeg skal til Ao Nang og tar shuttel bussen som står på utsiden. Kjøp billett her (150 baht - tar en time. Sjåføren vil vite hvilket overnattingssted du skal til og slipper deg av på riktig plass)

Jeg er dermed fremme i Ao Nang på onsdag .

Søvn og døgnrytme kan være en utfordring om man ikke får sove på Qatar flyene.

Da er d bare å krysse fingrene på at nsb i morgen formiddag er i rute for dette blir mellom 24 og 30 timers reise.

Bussen er ganske varm, ta med litt drikke for den stopper i Krabi sentrum og for å sette av alle på rett sted .

Jeg skal hit i første omgang , men skal og ut til ko Lanta øya og muligens til Nakorn Si Thamarat. Har venner i Phuket men usikker. Siste uka så skal jeg nok til Jomtien , Pattaya- tiden får vise.

Pris t/r oslo - Bkk kr 4000

Pris en vei Bkk- Krabi 1500 baht.

Alle bildene på denne siden har jeg lånt på google. Jeg har ingen økonomisk interesse i Qatar ,forteller bare om min erfaring.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Werner Andersen

Werner Andersen

53, Porsgrunn

Liker å reise til Thailand . Oppsøker gjerne nærmeste tempel for å forstå de underliggende meningene i Buddhismen og Soldyrkelsen i de fleste religioner. Er og opptatt av musikk og bilder. Prøver å skape noe selv da med kunstglass. Er homofil og lever godt som d, men har en nydelig voksen datter og hjelper min x kone som har Huntingtons sykdom

Kategorier

Arkiv

hits